Liikennöinti

Rautatie Heinolaan on valmistunut 1932 ja säännöllinen matkustajaliikenne sillä loppui toukokuussa 1968, sen jälkeen rautatie on palvellut Heinolan teollisuutta. Sorapohjainen rautatie sopii erinomaisen hyvin museaalisen liikennöintiin.

Lahden rautatieharrastajat Topparoikka ry. ja Höyryllä Heinolaan-porukka on järjestänyt Lahden ja Heinolan välisellä 37 kilometriä pitkällä rautatiellä kaikille avoimia museojunamatkoja vuodesta 2007 alkaen. Lähes poikkeuksetta junat on vedetty aidolla höyryveturilla. Junia on ajettu kesäisin useampana viikonloppuna eri museokalustolla liikennöivien operoijien kalustolla. Tavoitteena on nostaa rautatien arvostusta museaalisessa ja matkailullisessa mielessä. Heinolan radasta olisi mahdollisuus kehittää maamme toinen leveäraiteinen museorautatie.

Kesäisten ajoviikonloppujen aikana matkustajamäärät nousevat helposti yli 1 000 matkustajan. Tarkoituksena on järjestää vuosittain myös erilaista ohjelmaa radan varren komeiden asemamiljöiden yhteyteen. Asematapahtumia on järjestetty Ahtialassa ja Vierumäellä.

Yleisöajopäivät julkaistaan näillä nettisivuilla sekä Höyryllä Heinolaan facebook-sivuilla. Junaan voi nousta kyytiin ilman ennakkovarauksia (poikkeuksista ilmoitetaan). Junassa konduktööri myy asiaan kuuluvat piletit. Maksuvälineenä käteinen.

Höyryllä Heinolaan on tehnyt yhteistyötä kahden liikennöitsijän kanssa. Lahden seudun radoilla voi mahdollisesti ajaa myös muita museojunaliikennöitsijöitä, jotka eivät ole Höyryllä Heinolaan -järjestäjän tapahtumia.

Tilausvaunut ja -junat

Yleisöajopäivinä juniin voi varata tilausvaunun tai osaston yksityishenkilöille, yhdistyksille ja yrityksille. Myös tilausjunan järjestäminen kauttamme on mahdollista. Ota yhteyttä lomakkeen tai sähköpostin kautta info@hoyryllaheinolaan.net, kerromme mielellämme lisää.