ESS: Radanvarren suunnitelmiin pääsee tutustumaan nyt paperilla

Lahtelaisilla on mahdollisuus perehtyä radanvarren arkkitehtuurikilpailun satoon Lahden Rauhakatu 2:ssa tällä viikolla torstaista lauantaihin sekä ensi viikolla tiistaina ja keskiviikkona. Kilpailuehdotukset ovat nähtävillä paperiversioina, ja niitä pystyy vertailemaan keskenään.

Lahden kaupungin järjestämään kansainväliseen kilpailuun osallistuu 26 työtä.

Rauhankatu 2:ssa yleisö voi myös kysyä Lahden asemakaava-arkkitehti Kimmo Sutiselta, mitä ehdotuksiin hahmotellut esitetyt asiat käytännössä tarkoittavat.

– Toivoisimme, että kaupunkilaiset kävisivät katsomassa ehdotuksia ja kertoisivat niistä oman mielipiteensä. Näyttelytilassa ne eivät ole missään arvojärjestyksessä, vaan kaikki on katseltavana samanarvoisena, Sutinen sanoo.

Radanvarsikilpailun ratkaisee 18-jäseninen palkintoraati, johon kuuluu asiantuntijoita, maanomistajia, kuntapäättäjiä ja esimerkiksi Lahden kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta. Raati valitsee voittajat 14. joulukuuta.

Yleisö pääsee katsomaan kilpailutöitä torstaina kello 10-18, perjantaina 10-15, lauantaina 12-14, tiistaina 10-18 ja keskiviikkona 10-15 osoitteessa Rauhankatu 2. Kilpailutyöt on myös nähtävissä ja kommentoitavissa netissä.

Lähde Etelä-Suomen Sanomat http://www.ess.fi/?article=390587