Terveisiä kevätkokouksesta

Kevätkokous pidettiin lauantaina 23.3. alkuillasta VIerumäen rautatieaseman odotustilassa. Kokoukseen osallistui 14 Topparoikan jäsentä ja kokouksen kulku noudatteli tuttua kaavaa: Toimintakertomus ja tilit hyväksyttiin vuodelta 2018. Sääntömääräisten asioiden lisäksi kokouksen muissa asioissa runsasta keskustelua herättivät tulevat tapahtumat ja museojuna-ajot sekä aseman ja kaluston kunnostustoimet.

Talkoo- ja kerhoillat asemalla järjestetään joka toinen lauantai, ja tulevista retkistä tiedotamme lisää lähempänä ajankohtaa.

Vierumäen rautatiepäivä järjestetään asemalla lauantaina 8.6. Ohjelmassa on jälleen ajoneuvovoittoista katseltavaa ja monipuolista toimintaa. Näkyvin kohde lienee Lahden ja Heinolan väliä kulkeva museojuna.
Tapahtuman läpiviemiseksi tarvitaan ennaltakin paljon talkootunteja, joten jos olet kiinnostunut osallistumaan tapahtumapäivän rakentamiseen mukavassa talkoohengessä, ota yhteyttä. Pienikin apu on tarpeen.

Kesän museojunaliikenne koostuu tänä kesänä lättähattu-kiskobusseista.
Samanlaisilla junilla hoidettiin Heinolan radan matkustajaliikennettä aina vuoteen 1968 asti.
Lättähattu-junat ajavat Lahdesta Heinolaan 8. ja 9. päivä kesäkuuta, elokuussa 3. ja 4. päivä sekä syyskuun 7. päivä – Heinolan radan valmistumisen vuosipäivän kunniaksi.
Liikennöitsijöinä toimivat Haapamäen museoveturiyhdistys sejä Keitele-Museo. Aikataulut julkaistaan myöhemmin keväällä.

Kunnostustoimet asemalla jatkuvat, kunhan kevätaurinko sulattaa paksuimmat kinokset pois. Makasiinin lastaussiltaa päästään työstämään talvitauon jälkeen, ja se valmistunee kesäkuun alkuun.
Museojunanvaunujen kohdalla ainakin ns. Motti (moottorivaunu Ds 10) on kunnostustoimenpiteiden kohteena.

Tervetuloa mukaan toimintaan!

Lisätietoja: info[at]topparoikka.net

Terveisin
Puheenjohtaja