Vierumäen rautatiepäivä

Vierumäen nostalginen rautatiemiljöö tarjoaa vuosittain komeat puitteet koko kylän kesätapahtumalle. Rautatiepäivä muodostuu Heinolan radalla kulkevan museojunan ympärille. ”Paikallisliikennettä”  hoidetaan myös museobusseilla. Lisäksi ohjelmassa mm. museoajoneuvojen ja -rautatiekaluston esittelyjä, resiina-ajelua, elävää musiikkia ja paljon muuta. Makasiinissa palvelee Topparoikan kahvila. Tapahtuman jälkeen on mahdollisuus saunoa.

Tapahtuma-alueelle on vapaa pääsy. Museojuniin myydään liput aseman lipunmyynnistä tapahtumapäivänä tai junassa. Lisätietoja museojunista www.museojunallaheinolaan.fi

Omistatko vanhan auton, työkoneen, maamoottorin? Haluaako yhdistyksesi tulla esittelemään toimintaansa? Onko vintillä tavaraa josta haluaisit päästä eroon peräkonttikirppiksellä? Osaatko soittaa, laulaa tai omaatko muita taitoja joita voisi yhdistää tapahtumaan? Ilmoittaudu mukaan koko kylän kesätapahtumaan info(at)topparoikka.net!

Seuraa ohjelman päivittymistä Facebookissa.

Vierumäen rautatiepäivä 8.6.2019

LATAA MUSEOJUNALLA HEINOLAAN -lehti (PDF)

Tänä vuonna Heinolan radalla kulkee ja rautatiepäiville saapuu klassikko; Lättähattu-kiskobussi. Samanlainen joka kulki Heinolan radalla 60-luvun lopulle asti. Voit saapua rautatiepäiville nostalgisella kiskobussilla tai lähteä Vierumäeltä tekemään päiväretken Heinolaan tai Lahteen.

Lättähatun lisäksi rautatiepäiville saapuu maatalouskoneiden harrastajia lähikyliltä mm. Kausalasta, Vuolenkoskelta ja Hollolasta. Tapahtumassa nähdään toki myös komeita automobiileja, yhteistyössä Päijät-Hämeen mobilistien kanssa. Kaikille museoajoneuvolla saapuville tarjotaan makkarat.

Paikalle saapuu myös museobussi jolla on mahdollisuus tehdä kiertomatka. Musiikkiakin tapahtumassa kuullaan, Aikuiset Ihmiset kokoonpano soittaa rautalankaa ja junabiisejä.

Rautatiepäivä-tapahtumaan on vapaa pääsy!

Lisätietoja info@topparoikka.net