Höyryllä Heinolaan

Kesän 2016 ajopäivät (aikataulut ilmoitetaan keväällä)

Tämän hetkisen suunnitelman mukaan Höyryllä Heinolaan mennään 11.-12.6., 2.-3.7., 30.-31.7. ja 13.-14.8. Lopullinen vahvistus ajopäivistä sekä aikatauluista julkaistaan parin viikon sisällä.

Ajankohtaista tietoa Höyryllä Heinolaan -Facebook-sivulta.

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Kun jokin askarruttaa, lue ensin UKK.

Höyryllä Heinolaan

Veturin pilli viheltää, koivuhalko tuoksuu, höyryn kosteus tuntuu kasvoilla. Höyryjunan voi kokea kaikilla aisteilla…

Höyryllä Heinolaan on matkailupalvelu, joka tarjoaa Lahden seudulla yleisölle avoimia nostalgiajuna-ajoja vanhalla höyry- ja dieselkalustolla. Matkoja on pääasiassa järjestetty Heinolaan, mutta matkoja on järjestetty myös Mukkulaan (Lahti), Orimattilaan sekä Loviisaan.
Lahden rautatieharrastajat Topparoikka ry – myöhemmin Höyryllä Heinolaan on järjestänyt yhdessä liikennöitsijöiden – Haapamäen museoveturiyhdistys ry:n ja Höyryveturimatkat1009 Oy:n – kanssa höyryjuna-ajoja vuodesta 2007.
Ajojen yhteydessä yhteistyötä on tehty monien eri tahojen kanssa. Erityisesti Heinolaan suuntautuvista ajoista on muodostunut tapahtumakokonaisuus: esimerkiksi asemilla on järjestetty erilaista ohjelmaa, markkinoista kylätapahtumiin.

Huom! Höyryllä Heinolaan ei ole omaa kalustoa. Tilausjuniin, yleisesti liikennöintiin sekä vetureihin ja muuhun kalustoon liittyvät liittyvät kysymykset kannattaa suunnata suoraan liikennöitsijälle:
> Höyryveturimatkat1009 Oy
> Haapamäen Museoveturiyhdistys ry

Tietoja ajoista

Lahden seudulla ajetaan pääasiassa kahden liikennöitsijän toimesta. Junien pysähdyspaikatkin ovat vakiintuneet.
> Katso lisätietoja kohdasta Liikennöinti

Lahdesta ajot suuntautuvat pääasiassa Heinolaan ja Loviisaan. Mahdollista on ajaa myös kaupungin sisäisellä Mukkulan ”ympyräradalla” Niemen kaupunginosaan. Myös Kouvolasta Lahteen suuntautuvat siirtoajot on toteutettu yleisölle avoimina ajoina.
> Katso lisää Rataosuudet

Jos ennen matkaa herää kysymyksiä, kannattaa ensi katso ”Usein kysytyt kysymykset”. Samalta sivulta löytyvät yhteystiedot.
Lahden seudun ajoista tiedotetaan näillä nettisivuilla (omat sivut avataan kevättalvella 2016) ja Höyryllä Heinolaan Facebook-sivulla sekä liikennöitsijöiden omilla nettisivuilla.
> Katso lisää UKK ja yhteystiedot

Junien liikennöinnistä yleisesti, kalustosta tms. voi tiedustella suoraan liikennöitsijältä.
Junia tai yksittäisiä vaunuja voi tilata omaan käyttöön. Kysy lisää tilausjunista.

Museojunat ovat talkootyön voimannäyte, sillä kaikki työ junien eteen tehdään vapaaehtoisvoimin.
Lämpimästi tervetuloa matkalle entisajan hengessä!

Kuvia

Höyryllä Heinolaan ottaa mielellään vastaan kuvia, joita voidaan jatkossa hyödyntää höyryjunamarkkinoinnissa, esitteissä, nettisivuilla, julisteissa yms > hoyryllaheinolaan[at]gmail.com