Juhlavuoden tapahtumia

Lahden rautatieharrastajat Topparoikka ry täyttää marraskuun 1. päivä 30 vuotta.
Yhdistys järjestää syksyn ja talven mittaan monipuolista ohjelmaa.

28.9. Kuvailta Tammisalissa (Kino Iiris, Saimaankatu 12 Lahti).
6.-7.10. Suuri Snadi -tapahtuma Espoon Otahallissa. Topparoikka mukana omalla osastolla.
1.11. Topparoikka 30 vuotta -näyttelyn avajaiset Kansantalon kioskilla. Tammisalissa kahvittelua, muu ohjelma varmistuu lähempänä tilaisuutta.
24.11. Syyskokous Vierumäen asemalla alkaen klo 18. Kokouksen jälkeen illanviettoa, mm. sauna lämpenee.
27.12. Kuvailta Tammisalissa.
27.1.2019 Nostalgiakino: Kiskojen viemää V. Tammikuun perinteinen nostalgisten rautatieaiheisten lyhytfilmien näytös järjestetään elokuvateatteri Kino Iiriksessä.

Tervetuloa mukaan juhlistamaan Topparoikkaa!

Liity jäseneksi

Kolmekymmentä vuotta järjestäytynyttä rautatieharrastustoimintaa Lahdessa

Rautatieharrastus on käsitteenä valtavan kattava. Jokainen, joka itsensä lukee rautatieharrastajaksi, voi tarttua aiheeseen kuin aiheeseen, oli se sitten valokuvaus, junabongaus, aikataulujen tutkiskelu, asema-arkkitehtuuri ja -miljööt, vetureiden tai vaunujen tekniset yksityiskohdat. Rautatiet tarjoavat lukuisia eri kiinnostuksen kohteita, oli kyseessä sitten oikea kalusto tai vaikkapa pienoisrautatiet.

Tältä pohjalta Lahteen perustettiin rautatieharrastajien oma yhdistys marraskuun 1. päivänä 1988. Tällöin oli kulunut 119 vuotta Riihimäen ja Lahden välisen rautatien avaamisesta liikenteelle ja 83 vuotta Lahden kaupunkioikeuksista. Yhdistyksen perustuskokous pidettiin ravintola Old Fashionissa. Mukana oli 20 henkilöä – osa heistä yhä aktiivijäseniä.